Matematică
Tudatlanka
2018-07-07 06:17:12
Rezolvati 5 operatii de adunare si 5 de scadere cu unghiuri. Vă rog!!
Răspunsuri la întrebare
ionutgombos
2018-07-07 11:10:21

20gr+30gr=50gr 45 +45 = 90 gr 60 +30 = 90 gr 75+105 = 180 gr 10 +2 = 12 gr Si analog pentru scaderi. Daca te referi la alt enunt, cu minute si secunde, atunci va fi un alt enunt al problemei, deci o alta problema. Succes! Hai sa-ti fac si mai complexe. Trebuie sa stii ca 1gr=60min, 1min=60sec si tot ce depaseste de 60(la min si sec) se duce cu 1 mai mult la urmatorul. De ex 90 min = 1gr 30min, 100sec= 1min 40sec 2gr 40min 50sec + 3gr 50min 40sec= 6gr 31min  30sec 5gr 20min 10sec - 2gr 50min 40sec= 2gr 29min 30sec, adica te "imprumuti" la primul mai mare daca descazutul este < scazatorul si faci transformare 1min=60sec sau 1gr=60min. Ai inteles acum?

Adăugați un răspuns