Matematică
petreancatalin
2021-05-04 17:16:27
In curte erau 63 rate, curci, gaini in total. Stiind ca ele puteau fi grupate astfel incat la o curca sa corespunda 3 gaini, iar la 2 curci o rata, aflati cate pasari de fiecare fel erau in curte.
Răspunsuri la întrebare
tincuta70
2021-05-04 23:30:35

Notam:   c - numarul curcilor g - numarul gainilor r - numarul ratelor c + g + r = 63    (1) g > c de 3 ori ⇒ g = 3c    (2) c > r de  2 ori ⇒ c = 2r     (3) (2), (3) ⇒ g = 3·2r = 6r     (4) (1), (3), (4) ⇒ 2r + 6r +r = 63 ⇒  9r = 63 ⇒ r = 7 Inlocuim r = 7 in relatia (3) ⇒c = 2·7  ⇒ c = 14 Inlocuim r = 7 in relatia (4) ⇒ g = 6·7 ⇒ g = 42  

danadrian79
2021-05-04 23:31:50

 r /..../ c  /..../..../ g  /.../..../..../..../..../..../ in total sunt 63 capete observam ca avem 9 segmente egale cat este un segment? 63 : 9 = 7 cate rate avem? 1 x7 = 7 rate cate curci avem? 2 x 7 = 14 curci cate gaini avem? 6 x 7 = 42 gaini verificam 7 + 14 + 42 = 63 capete

Adăugați un răspuns