Matematică
sorinacarol
2021-05-04 14:43:42
LA o cantina s-a adus un sac de zahar a cate 50 kg si un sac de orez a cate 40kg .stiind ca zilnic se foloseste. in medie 9kg de zahar si 6kg de orez,afla cate kgbde alimente ramanbin total in magazie dupa 4zile (rezolva in doua moduri )! repede dau coroana
Răspunsuri la întrebare
Tudosaurus
2021-05-04 18:14:59

Met 1:9×4=36kg zahar se consuma dupa 4 zile. 6×4=24 kg de orez se consuma dupa 4 zile. 50-36=14 kg zahar raman. 40-24=16 kg orez raman. 14kg+16kg=30kg raman in total. Met2 4×9+4×6=36+24=60kg se consuma dupa 4 zile de orez si zahar. 40+50=90kg au fost aduse. 90-60=30 kg mai raman

0248248620
2021-05-04 18:16:14

cate kg de zahar se consuma in 4 zile? 9 x4 = 36 kg cate kg raman? 50 - 36 = 14 kg cate kg de orez se consuma in 4 zile? 6 x4 = 24 kg cate kg raman? 40 - 24 = 16 kg cate kg de alimente raman? 14 + 16 = 30 kg al doilea mod? cate kg s-au adus in total? 50 + 40 = 90 kg cate kg s-au vandut? 4 x ( 9 + 6 ) = 4 x 9 + 4 x6 = 36 + 24 = 60 kg cate kg de alimente raman? 90 - 60 = 30 kg

Adăugați un răspuns